Pravilnik o varnosti in zaupnosti

Zaščita vaših osebnih podatkov

V okviru uporabe storitev, ki so na voljo na njenem spletišču, mobilnem spletišču in mobilnih aplikacijah lahko družba Air France zbira in obdeluje osebne podatke, ki se nanašajo na vas. AIR FRANCE je, tako kot KLM (Amsterdamseweg 55, 1182 GPO Amstelveen), zavezana k spoštovanju pravil, ki varujejo zasebnost njenih potnikov, članov njenega programa zvestobe, potencialnih kupcev in obiskovalcev na njenem spletišču, mobilnem spletišču in mobilnih aplikacijah. Vsaka obdelava osebnih podatkov, ki se izvaja v okviru dostopnih storitev, upošteva ne le lokalne zakone, ampak tudi določbe spremenjenega zakona o "informatiki in svoboščinah", z dne 6. januarja 1978.

Da bi zagotovila pravilno uporabo teh določb, je družba Air France imenovala dopisnika za informatiko in svoboščine (CIL), ki je najprimernejši posrednik z Nacionalno komisijo za informatiko in svoboščine (CNIL).

Čemu so namenjeni podatki, ki jih morda zbira družba Air France?

Osebni podatki, ki nam jih boste morda posredovali na spletišču, mobilnem spletišču ali mobilnih aplikacijah, ali kadar ste v stiku z družbo Air France, se uporabljajo predvsem za namene rezervacij in nakupa vozovnic ter opravljanja običajnih ali posebnih storitev: prevozne storitve, iskanje potencialnih kupcev, zagotavljanje zvestobe, zabava, poslovne informacije, ankete, organizacija nagradnih iger, razvoj novih izdelkov in storitev, statistične študije.

Vaši podatki se lahko uporabijo tudi zato, da vam omogočijo izkoristiti vse storitve ali ugodnosti, ki so na voljo na spletišču družbe Air France, njenem mobilnem spletišču in mobilnih aplikacijah: izdelava uporabniškega računa, e-novice, upravljanje rezervacij, pomoč in reklamacije, upravljanje programov zvestobe itd.

Vaši podatki se lahko analizirajo tudi zato, da bi naše informacije, obvestila, ponudbe in druge oblike storitev, kar najbolj ustrezale temu, kar vas zanima.

Vaše podatke lahko popestrimo tudi z izmenjavo določenih informacij s ključnimi poslovnimi partnerji, da bi izboljšali razumevanje vaših glavnih interesov in da bi vam pošiljali ponudbe in druge oblike storitev po vaši meri.

In končno se lahko vaši podatki uporabljajo za hitrejše dokončanje upravnih postopkov za priseljevanje in vstop v državo, za preprečevanje neplačnikov in boj proti goljufijam, in za zagotavljanje zaščite in varnosti letov.

Vsi incidenti, ki so nastali med izvajanjem prevozne pogodbe in bi lahko vplivali na zaščito ali varnost poleta, so lahko predmet računalniškega zapisa.

Kdo ima lahko dostop do vaših osebnih podatkov?

Podatki, zbrani na spletišču družbe Air France, njenem mobilnem spletišču in mobilnih aplikacijah, se lahko posredujejo pooblaščenemu osebju družbe AIR FRANCE, njenim partnerjem (KLM, SkyTeam, pooblaščeni agenti, prevozniki, podjetja za izposojo avtomobilov, hoteli, družba za kreditne kartice, itd.) ali njenim dobaviteljem dopolnilnih storitev, v okviru izvajanja vseh ali dela zgoraj navedenih storitev.

Air France poziva svoje dobavitelje, da izvajajo stroge ukrepe za zaupnost in varstvo podatkov.

Poleg tega se lahko od družbe Air France zahteva, kot tudi od vseh letalskih prevoznikov, da v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi v Franciji in na mednarodni ravni, predloži osebne podatke francoskim ali tujim javnim pooblaščenim organom (carina, priseljevanje, policija itd.).  To na primer velja v okviru izpolnjevanja obveznih formalnosti glede priseljevanja ali za preprečevanje in boj proti terorizmu in drugim hujšim kaznivim dejanjem.

Nekateri zgoraj omenjeni prejemniki imajo lahko sedež zunaj Evropske unije in morajo imeti dostop do vseh ali dela osebnih podatkov, ki jih zbira Air France (ime, priimek, številka potnega lista, podatki o potovanju itd.), za namene izvajanja prevozne pogodbe ali na podlagi posebnega zakonskega pooblastila.

Za več informacij o vstopnih pogojih, ki veljajo za vašo namembno državo, si oglejte rubriko Formalnosti. Več informacij o programih nadzora, ki jih izvajajo ameriške oblasti, lahko najdete na naslednjih spletiščih:

Kako uveljaviti svoje pravice?

V skladu z zakonom "Informatika in svoboščine" imate pravico do dostopa, popravka, izbrisa ali nasprotovanja v zvezi s podatki, ki se nanašajo na vas. Te pravice se uveljavljajo po pošti na naslednji naslov:
Air France - Correspondant Informatique et Libertés - RE.AJ - 45, rue de Paris - 95747 Roissy CDG Cedex.

Za nekatere posebne storitve se lahko te pravice uveljavljajo neposredno na spletu (upravljanje vašega uporabniškega računa, upravljanje vaših rezervacij, program zvestobe, itd.).

Razen če med zbiranjem vaših podatkov ali pa tudi kasneje izrazite svoje zadržke, si družba Air France pridržuje možnost uporabe vaših podatkov ali njihovega posredovanja svojim partnerjem, da bi vam lahko pošiljala komercialne ponudbe po vaši meri. Kadar to zahteva zakon, se bodo vaši podatki lahko uporabljali za namene elektronskega trženja šele po pridobitvi vašega izrecnega soglasja. Slednje se lahko kadar koli prekliče na vašo zahtevo.

Če ne želite več prejemati elektronskega glasila družbe Air France po e-pošti, lahko kliknete na povezavo za odjavo na dnu vsake komunikacije.

Če ne želite prejemati ponudb kluba Flying Blue in naših partnerjev, lahko posodobite komunikacijske nastavitve v svojem profilu s prijavo v svoj račun Flying Blue.

Zbiranje nekaterih osebnih podatkov je bistvenega pomena za omogočanje dostopa do določenih storitev ali ugodnosti (posebnih obrokov, zdravstvene pomoči itd.). Seveda lahko uveljavljate svojo pravico do nasprotovanja zbiranju in obdelavi takih podatkov, vendar vam lahko takšen pristop onemogoči, da izkoristite te storitve ali ugodnosti.

V skladu s francoskimi in mednarodnimi zakoni in drugimi predpisi lahko pomanjkanje posredovanja ali netočnost nekaterih podatkov pripelje do zavrnitve vkrcanja ali vstopa na tuje ozemlje (na primer po odločitvi carinske službe), ne da bi za to odgovarjala družba Air France.

Uporabniku prijazne storitve družbe Air France na spletu, družabnih omrežjih in vaših mobilnih aplikacijah

Air France si prizadeva za stalno izboljševanje svojih elektronskih storitev in za lažji dostop svojih strank, potencialnih kupcev in obiskovalcev do teh storitev. Spletišče družbe Air France (ali njeno mobilno spletišče) vam zagotavlja stalen dostop (24h/24) do spletnih rezervacij in nakupa vozovnic ter do storitev Flying Blue. Dobite lahko tudi informacije o možnostih hotelske rezervacije in najema avtomobilov, pa tudi o zavarovanju potovanj iz ponudbe naših partnerjev.

Za lažje ustvarjanje in prijavo v svoj račun Air France, lahko le-tega povežete z večino družabnih omrežij. S svojim strinjanjem glede delitve nekaterih osebnih podatkov, navedenih na zaslonu za povezavo in dovoljenje za vsako družabno omrežje, boste lahko izkoristili optimalno navigacijo na spletišču družbe Air France. Po želji boste lahko kadarkoli odstranili povezavo svojega računa Air France z računom za družabno omrežje.

Piškotki

Za stalno izboljševanje kakovosti storitev, ponujenih na spletišču in njihovo ustrezanje vašim pričakovanjem, lahko Air France uporablja "piškotke", to je besedilne datoteke, ki se uporabljajo za prepoznavanje vaše naprave, ko se povežete z eno od naših storitev.

Z vstopom na spletišče družbe Air France, na njeno mobilno spletišče ali na njene mobilne aplikacije priznavate, da ste seznanjeni z informacijami v zvezi z namenom kakršnega koli dejanja, katerega cilj je dostop po elektronski poti do podatkov, ki so že shranjeni v vaši opremi (terminal za elektronske komunikacije), ali vnos podatkov v to opremo (piškotki), kot tudi s sredstvi, ki jih imate na voljo, da temu nasprotujete. Zavedate se, da ustrezna nastavitev vašega brskalnika pomeni, da ste izrazili svoje soglasje k izvajanju in uporabi piškotkov.

Za več informacij o uporabi piškotkov s strani družbe Air France si oglejte našo strategijo v zvezi z upravljanjem piškotkov.

Informacijska varnost / varnost transakcij

Skrb za varnost in zaupnost osebnih podatkov, ki nam jih zaupate, je prednostna naloga družbe Air France. Sprejeli smo vse potrebne varnostne ukrepe glede na naravo osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, in glede na tveganja, ki jih predstavlja njihova obdelava, da bi se ohranila varnost vaših osebnih podatkov in zlasti, da bi preprečili njihovo izkrivljanje, poškodovanje ali dostop nepooblaščenih tretjih strank do njih. Prepričani ste lahko, da kupujete vozovnico v popolni zaupnosti in varnosti.

Ponujamo vam varen spletni plačilni sistem, ki uporablja najnovejše veljavne tehnologije.

Air France si prizadeva za boj proti praksi kraje identitete na spletu. Zato, med drugim, uporabljamo napravo za odkrivanje goljufivih plačil s kreditno kartico. Ta naprava je namenjena za vašo zaščito v primeru izgube ali kraje kreditne kartice.

Varnost in zaupnost osebnih podatkov temeljita na najboljših praksah vsakogar. Zato vam priporočamo, da ne razkrijete svojih gesel tretjim osebam, da se vedno odjavite iz svojega profila in računa družbenega omrežja (še posebej v primeru povezanih računov), in da zaprete okno svojega brskalnika po končani delovni seji, še posebej, če dostopate do interneta iz računalnika, ki si ga delite z drugimi. To bo preprečilo drugim uporabnikom dostop do vaših osebnih podatkov.

Da bi se seznanili z najboljšimi varnostnimi praksami, ki jih je treba izvajati, vas vabimo, da obiščete na primer Portal informacijske varnosti. Splošni pogoji za določene storitve ali ugodnosti, ki so na voljo na spletiščih družbe Air France, njenih mobilnih spletiščih ali mobilnih aplikacijah, natančneje določajo načine zbiranja in uporabe vaših osebnih podatkov.

Povezave za dostop do drugih spletišč

Na več straneh spletišča družbe Air France je na voljo možnost, da s klikom dostopate do spletišč drugih podjetij. Priporočamo, da preberete politiko teh spletišč, ki niso v lasti družbe Air France, glede obdelave in varstva osebnih podatkov, saj se lahko pogoji na teh spletiščih razlikujejo od pogojev družbe Air France. Air France ne bo v nobenem primeru odgovarjala glede obdelave osebnih podatkov s strani teh drugih spletišč.

Spremembe

Air France si pridržuje pravico do spremembe politike varovanja osebnih podatkov. Svetujemo vam, da pogosto preberete zadnjo različico te politike.

Zadnja različica je bila izdelana 1. decembra 2014.
na vrh